En höst med mycket nytt

Nej, det blev inget av den där kickboxningen. Otroligt trist då jag egentligen gillar den typen av träning men känner inte att det är värt att lägga den energin på en klubb som inte känns varken välkomnande eller särskilt professionell. 

Eftersom jag fortfarande är sugen på kampsport men inte vill träna något innehållade religiösa ritualer (tex muay thai, kung fu etc) och är väldigt begränsad i träningsdagar har jag letat med ljus och lykta efter alternativ. Valet föll på sport ju-jutsu 
så nu sitter jag och googlar på sånt här kul:
Har dessutom ett par vänner som tränar mycket brasiliansk ju-jutsu så jag har fått en del privatlektioner redan. Av samma vänner har jag fått dessa fina handskar så jag kan träna lite fighting hemma. ☺

En annan spännande grej är att instruktörsutbildningen till Total Training går nästa helg och vem vet hur det slutar? 
En innehållsrik höst verkar det bli!

Kickboxning och besvikelse

Jag kanske hade lite för höga förväntningar när jag nervöst trippade ner i källaren till Umeå Kampsportcenters lokaler. Men jag lämnade lokalen lite besviken. 
 

Förväntning: Eftersom det var första träningen för terminen för nybörjarintag väntade jag mig en presentation av ledarna och ett “välkommen till klubben”.

Vad jag möttes av: ”Börja spring runt salen” medan den avancerade gruppen satt kvar i mitten och stretchade. Inget hej-och-välkommen överhuvudtaget.

 

Förväntning: Jag skulle få träna både slag och sparkar.

Vad jag möttes av: Endast slagträning.

 

Förväntning: Jag ska få lära mig rätt teknik från början.

Vad jag möttes av: ”Jag kommer inte att vara så noga med teknikerna, sitter den så sitter den. Det är ju inte karate det här, höhö.”

 

Förväntning: Intensiv träning där jag kommer att få köra slut på mig totalt och knappt kunna gå därifrån. Att instruktören ska orka utföra alla moment själv.

Vad jag möttes av: Svettig, visst men inte slutkörd. Instruktören orkade inte ”stå på tå” som vi andra instruerades till.

Den enda erfarenhet jag har av kickboxning/thaiboxning är den jag fått på mina träningsresor och då med grymma instruktörer. Jörgen Kruth och Rikard Nordstrand är ju inga nybörjare direkt. 
 
Ska ge det en chans till innan jag dissar det totalt. Men just nu är jag mest besviken. 

Kampsport kanske?

Veckan har bjudit på en hel del träning trotsdet fina vädret. Ett styrkepass fick stryka på foten till fördel för en långpromenad i solen men tycker jag har hunnit med en hel del ändå.
 

I onsdags provade jag på brasiliansk jiu jitsu för första gången Vi har ett par vänner som tränar mycket BJJ och de kom hem till oss oss tränade lite och visade olika grepp och kast. Jag trodde aldrig jag skulle klara av att kasta runt Anders (som väger ca 40 kg mer än mig) men med rätt grepp gick det fårvånadsvärt lätt. BJJ är perfekt att träna ur självförsvarsperspektiv. Blir du överfallen och nertryckt mot marken är det en grym fördel att veta hur man tar sig loss. Hoppas kunna få in lite mer av detta i min egen träning, jag fick dessutom grym träningsvärk i hela bålpartiet (plus några blåmärken). 
 
Och skolstart har det varit också. Sixten började ettan och Elsa trean, svårt att greppa att de blivit så stora men så upplever nog de flesta föräldrar det.