Kickboxning och besvikelse

Jag kanske hade lite för höga förväntningar när jag nervöst trippade ner i källaren till Umeå Kampsportcenters lokaler. Men jag lämnade lokalen lite besviken. 
 

Förväntning: Eftersom det var första träningen för terminen för nybörjarintag väntade jag mig en presentation av ledarna och ett “välkommen till klubben”.

Vad jag möttes av: ”Börja spring runt salen” medan den avancerade gruppen satt kvar i mitten och stretchade. Inget hej-och-välkommen överhuvudtaget.

 

Förväntning: Jag skulle få träna både slag och sparkar.

Vad jag möttes av: Endast slagträning.

 

Förväntning: Jag ska få lära mig rätt teknik från början.

Vad jag möttes av: ”Jag kommer inte att vara så noga med teknikerna, sitter den så sitter den. Det är ju inte karate det här, höhö.”

 

Förväntning: Intensiv träning där jag kommer att få köra slut på mig totalt och knappt kunna gå därifrån. Att instruktören ska orka utföra alla moment själv.

Vad jag möttes av: Svettig, visst men inte slutkörd. Instruktören orkade inte ”stå på tå” som vi andra instruerades till.

Den enda erfarenhet jag har av kickboxning/thaiboxning är den jag fått på mina träningsresor och då med grymma instruktörer. Jörgen Kruth och Rikard Nordstrand är ju inga nybörjare direkt. 
 
Ska ge det en chans till innan jag dissar det totalt. Men just nu är jag mest besviken. 

Kommentarer:

1 jeanna - bliss junkie:

Låter ju inte jättelovande. Väldigt slött? Hoppas att det blir bättre - eller att du har alternativ.

Svar: Har tyvärr inga alternativ men ger det en chans till ikväll.
Bettan

Kommentera här: