Vad hände med Strong Curves?

Ja vad hände egentligen? Jag var helt inställd på att i höst köra hela 12v-programmet blandat med några TT-pass på IKSU och sen vara nöjd. Det blev inte riktigt så. Först var det den där instruktörsutbildningen som tog lite fokus och sen kom ett plötsligt sug att vilja lära mig kampsport. Jag kan säga att med den intensitet vi kör på SJJ-passen finns det ingen energi över till annat. Förra veckan fick jag smörja in vaderna med smärtstillande gel för att ens kunna räta ut benen men förhoppningsvis vänjer sig kroppen vid den nya typen av belastning rätt fort. 
 
Jag har i alla fall hunnit 8 av de 12 veckor i SC som var tänkt och i de få rena styrkepass jag kör nu ingår alltid hip thrust. En grym övning som är enkel att utföra rent tekniskt och som verkligen tar bra där det är tänkt. 
 

Snabba vändningar

Vet ni vad som hände? Idag ringde kursledaren från TT-utbildningen och undrade om jag kunde börja som instruktör! Och jag som verkligen trodde det var kört. (Tog bort mitt sura inlägg från igår). Det känns superkul och värmde extra i hjärtat när hon la till att jag skulle komplettera deras gäng bra. Jag, lilla jag? 

Outside the box

Snacka om att jag går utanför min bekvämlighetszon den här hösten. Även om det bitvis är jobbigt är det väldigt utvecklande. Ikväll var det dags för nybörjarkursen i Sport ju-jutsu (SJJ) som iKSU Kampsport håller i. 
 
Det var en enorm skillnad på bemötande jämfört med mina upplevelser från kickboxningen på Umeå Kampcenter. Tror att varenda en av oss ca 30 nybörjare kände oss välkomna och väl omhändertagna. Träningen bestod av kullerbyttor framåt och bakåt (utan att landa på huvudet), rätt falltekniker och så fick vi lära oss ett höftkast och även brottas på slutet. Just närkamperna var jättekul (blev duktigt yr av alla kullerbyttor) och jag längtar nu till i morgon då vi går in på slag- och sparktekniker. 
 
Övertaggad i lånad gi men snart har jag min egen.