Dags att uppdatera hemmagymmet

Att överhuvudtaget ha ett hemmagym är lyxigt. Att det sedan är hyfsat välutrustat är ännu lyxigare. Vi började rätt småskaligt med ett ordentligt löpband, en träningsbänk i ranglig kvalité och en skivstång med en del vikter. Sedan insåg vi ganska snabbt att det var fullständigt livsfarligt att utöva bänkpress på en ranlig bänk så vi bytte upp oss till en stadig bänk omgående. Efterhand har det tillkommit påbyggnadsbara hantlar, en cable cross, en pilatesboll, olika slags gummiband, en chinstång och diverse smågrejer.
 
Även om vi har hantlar som går att bygga om från 2 kg till 20 kg har jag tyckt det har varit bökigt att hela tiden bygga om dem. Hantlar använder jag främst för axelövningar (där jag använder lättare vikter) men även till bröstpress (där det blir desto tyngre) och det tar onödig tid att ställa om hantlarna mellan övningarna. Nu ska det problemet vara löst. 
 
Ett sådant här hantelställ komplett med hantlar från 1 kg till 10 kg är nämligen på väg hem till oss och ska förgylla gymmet ytterligare. Ett par ytterligare 20 kg-plattor till skivstången fick också följa med. Ska det slås personbästan måste det ju finnas vikter till det också. ;-)
 
 

Nytt år!

Idag är första dagen på 2016 och jag gillar redan det nya året. Älskar att få starta om och börja om med släta, oskrivna blad. Några nyårslöften ger jag aldrig och tänker inte börja i år heller men jag hoppas att jag under 2016 kommer att:
• Bli bättre på att lyssna. Både på andra och mig själv. 
• Leva i nuet. Inte hela tiden planera och tänka framåt utan vara närvarande i det som sker här och nu.
• Fortsätta våga mig på att testa nya saker. Det händer mycket med en när man tystar ned den där rösten i huvudet som påstår att du inte kan. 
• Bli starkare. Både fysiskt och mentalt.


Varma nyårshälsningar från stugan i Glommers där jag tankar massor av energi.