Dags att uppdatera hemmagymmet

Att överhuvudtaget ha ett hemmagym är lyxigt. Att det sedan är hyfsat välutrustat är ännu lyxigare. Vi började rätt småskaligt med ett ordentligt löpband, en träningsbänk i ranglig kvalité och en skivstång med en del vikter. Sedan insåg vi ganska snabbt att det var fullständigt livsfarligt att utöva bänkpress på en ranlig bänk så vi bytte upp oss till en stadig bänk omgående. Efterhand har det tillkommit påbyggnadsbara hantlar, en cable cross, en pilatesboll, olika slags gummiband, en chinstång och diverse smågrejer.
 
Även om vi har hantlar som går att bygga om från 2 kg till 20 kg har jag tyckt det har varit bökigt att hela tiden bygga om dem. Hantlar använder jag främst för axelövningar (där jag använder lättare vikter) men även till bröstpress (där det blir desto tyngre) och det tar onödig tid att ställa om hantlarna mellan övningarna. Nu ska det problemet vara löst. 
 
Ett sådant här hantelställ komplett med hantlar från 1 kg till 10 kg är nämligen på väg hem till oss och ska förgylla gymmet ytterligare. Ett par ytterligare 20 kg-plattor till skivstången fick också följa med. Ska det slås personbästan måste det ju finnas vikter till det också. ;-)